VIDEO: A350 a terminat testele in Florida

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 27-05-2014

alt

La trei saptamani dupa ce a aterizat in Florida, unde a ajuns dupa primul sau zbor transatlantic, A350 XWB (MSN2, livery Carbon) a terminat cu succes testele la temperaturi extreme.

Pe 6 mai va spuneam ca MSN2, primul A350-900 echipat cu interior complet, a ajuns in Florida. Acesta a fost primul Airbus testat in laboratorul climatic McKinley, Baza Aeriana Eglin, unde pot fi simulate conditii meteo extreme. Dintre sistemele testate amintim: sistemul de divertisment la bord, sistemul de climatizare, respectiv sistemele de alimentare cu apa si recirculare. Din cauza dimensiunilor mari ale aeronavei, pregatirile pentru aceste teste au inceput in urma cu 6 luni.

Dupa terminarea testelor, concluzia a fost clara: A350 XWB s-a descurcat conform asteptarilor, temperaturile la care sistemele sale au fost testate si mai apoi certificate osciland intre -40 si +45 de grade Celsius. Avand in vedere ca anumite teste s-au desfasurat cu motoarele pornite, avionul a fost bine ancorat. Recent, A350 XWB a bifat si testele pe piste cu apa in exces. Certificarea A350 XWB este programata pentru al treilea trimestru al anului, intrarea in serviciul comercial fiind prevazuta pentru trimestrul 4 alaturi de Qatar Airways, clientul de lansare. Un album dedicat A350 XWB in Florida, pe pagina Aeronews de Facebook.

Update: programul de teste A350 XWB. Primul motor Rolls-Royce Trent XWB urmeaza sa fie montat pe primul A350 Qatar Airways (MSN6). In 2014: A350 XWB World Tour.

alt

alt

alt

alt

alt

Share