Aeroportul Al Maktoum Dubai, inaugurat oficial pentru zborurile de pasageri

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 27-10-2013

alt

În dimineața zilei de 27 octombrie HH Șeicul Mohammed Bin Rashid a inaugurat oficial noul aeroport Al Maktoum International (DWC), al doilea aeroport din emirat.

Primul zbor de pasageri care a aterizat pe noul aeroport – W6 2497 – a fost operat de Wizz Air. Airbus-ul A320 a decolat din Budapesta și a fost întâmpinat cu tradiționalul salut al tunurilor cu apă. Pe 29 octombrie 2013 pe DWC va ateriza și primul zbor Wizz Air din București. Pentru a marca deschiderea oficială a operațiunilor de pasageri (zborurile cargo sunt operate aici din 27 iunie 2013), HH Șeicul Mohammed Bin Rashid a dezvelit “coada” argintie a unui avion (ampenajul vertical) pe care sunt inscripționate data, 27 octombrie 2013, și steagul Emiratelor Arabe Unite. Următoarele companii aeriene care vor ateriza pe DWC sunt Jazeera Airways, Kuwait (din 31 octombrie) și Gulf Air, Bahrain (din 8 decembrie). nasair, compania low-cost din Arabia Saudită, nu a oferit încă o dată pentru lansarea zborurilor pe DWC.

Prima fază a proiectului Al Maktoum International (DWC) a fost terminată pentru a coincide cu inaugurarea din 27 octombrie. În acest moment, noul aeroport are o capacitate anuală de 7 milioane de pasageri, o singură pistă ce poate primi inclusiv Airbus A380 și locuri de parcare pentru 64 de avioane. După ce va fi terminat, la mijlocul anului 2020, DWC va fi cel mai mare aeroport din lume, va dispune de 5 piste paralele (fiecare lungă de 4,5 km), patru terminale și o capacitate anuală de 160 milioane pasageri, respectiv 12 milioane tone de marfă. Costul total al proiectului este estimat la 132 de miliarde de dolari. Foto: Khaleej Times, Gulf Business

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Share