Aeroportul Iasi: noul terminal pentru pasageri va fi inaugurat pe 17 octombrie

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 09-10-2015

Cladirea noului terminal (aproximativ 3.600 mp), are 6 birouri de check-in si va asigura o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe ora-varf.

Noul terminal va deveni complet operational incepand din 25 octombrie, dupa ce toate companiile aeriene si institutiile colaboratoare isi vor instala logistica necesara desfasurarii activitatilor specifice, data ce corespunde si cu inceperea sezonului de iarna in aviatie, cand de pe Aeroportul Iasi se va putea zbura direct spre noi destinatii: Munchen si Paris. Lucrarile la noul terminal au inceput in luna marie 2015, valoarea investitiei fiind de 11 milioane de euro, bani europeni.

Noua platforma a aeroportului, operationala din 7 septembrie.

Ridicarea noului terminal la Aeroportul International Iasi era absolut necesara, in conditiile in care numarul frecventelor deja existente a crescut, iar alte curse noi urmeaza sa fie introduse din aceasta luna si din 2016. In plus, s-a constatat o crestere permanenta a fluxului de calatori pe Aeroportul din Iasi, de la an la an. Construirea celui de-al treilea terminal de pasageri, extinderea platformei de imbarcare-debarcare si a drumului perimetral reprezinta o ultima etapa dintr-un proiect mai amplu, finantat de Comisia Europeana, care presupune dezvoltarea si modernizarea infrastructurii. Proiectul are o valoare totala de 56,7 milioane de euro.

image1 image2

Share