Aeroportul Manston, baza primului A380 BA

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 06-06-2013

alt

Foarte probabil, aeroportul Manston (Kent) va fi baza primului A380 pe care British Airways îl va primi în iulie. Tot aici vor avea loc și o serie de antrenamente pentru echipaje.

După ce testele inițiale la sol vor fi terminate pe aeroportul Heathrow din Londra, primul A380 BA (G-XLEA) din cele 12 comandate ar putea fi alocat aeroportului Manston din Kent. Acest aeroport nu are trafic mare, dar dispune de o pistă lungă de 2748 metri. Pe lângă turul britanic pe care îl va face cu primul A380, British Airways va zbura inițial cu el pe rute din interiorul Europei – operate în mod normal cu Airbus-uri A320 – pentru antrenamentul echipajelor.

British Airways intenționează să pregătească aproape 90 de piloți pe super jumbo până la finele anului, când va avea 3 Airbus-uri A380 în flotă. Compania britanică încă nu a primit un termen de livrare pentru primul Boeing 787 Dreamliner, care se va alătura flotei tot în acest an. Așa cum Emil Delibashev, Commercial Manager British Airways pentru regiunea Balcanilor și Ungaria, ne-a spus în interviul FLYnews, BA va deveni prima companie aeriană premium din lume care va zbura, simultan, cu A380 și cu Dreamliner.

UPDATE: Pe 5 iunie British Airways și-a actualizat aplicația pentru iPhone/iPad, disponibilă gratuit în AppStore, oferind acum și funcționalitate Passbook. Astfel, începând cu 15 iunie toate cărțile de îmbarcare electronice BA vor fi afișate în Passbook, portofelul digital gândit de Apple pentru cupoane de reduceri, bilete, etc.

alt

Share