Air Access și pasagerii cu dizabilități

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 30-09-2012

alt

Inspirat de atleții paralimpici, studioul de design Priestmangoode propune conceptul unui scaun de avion pentru persoanele cu dizabilități.

Denumit Air Access, scaunul detașabil cu rotile facilitează considerabil operațiunile de îmbarcare / debarcare din avion. Grație acestuia, persoanele cu dizabilități ar putea fi așezate în Air Access în lounge, unde spațiul de manevră este mai mare decât la bordul aeronavei. Ajuns în avion, ocupantul nu ar mai trebui să se urce pe scaunul aeronavei pentru că scaunul cu rotile a fost conceput pentru a se prinde de acesta. Astfel, ocupantul va părăsi Air Access doar la destinație, după aterizare și debarcare.  

Air Access este compus din două elemente: un scaun cu rotile detașabil, cu ajutorul căruia pasagerii pot fi urcați și coborâți din avion, respectiv un scaun-cadru fix aflat la bordul avionului de care se prinde scaunul cu rotile. Ajuns la bord, pasagerul respectiv nu trebuie să coboare de pe scaunul cu rotile pentru că acesta dispune de roți pivotante la 360 de grade, astfel că poate aluneca în lateral pentru a fi prins în scaunul-cadru fix. După aterizare, personalul de cabină deblochează scaunul cu rotile din poziție, îl mută pe culoar și apoi îl scot din avion.

alt

Share