Air France si KLM au introdus Wi-Fi la bord

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 30-05-2013

alt

Pe 29 mai Air France și KLM au efectuat primele zboruri lung-curier cu conectivitate Wi-Fi la bord. Sistemele sunt dezvoltate în parteneriat cu Panasonic Avionics.

Primele două aeronave echipate cu Wi-Fi la bord sunt Boeing-uri 777-300, unul din flota Air France și celălalt din flota KLM Royal Dutch Airlines. Ieri cele doua aeronave au efectuat zborurile de mai jos:

Air France: AF102 Paris CDG – New York JFK 10:35 – 12:35 (ore locale)
KLM: KL757 Amsterdam Schiphol – Panama 13:05 – 16:50 (ore locale)

Incepand de astazi, 30 mai, si pana la sfarsitul anului Boeing-urile respective vor opera zboruri intre Paris CDG si Amsterdam Schiphol catre urmatoarele destinatii, Air France-KLM având astfel ocazia să testeze accesul Wi-Fi la Internet în condiții reale de zbor: Bangkok, Sao Paolo, Kuala Lumpur, Osaka, Lima, Jakarta, Singapore, Manila si Quito.

Pasagerii care vor alege aceste zboruri se vor putea conecta la Internet prin Wi-Fi de pe smartphone-urile personale, laptopuri sau tablete. De asemenea, indiferent de clasa de călătorie, ei își vor putea folosi telefoanele mobile pentru a trimite SMS-uri sau email-uri. Portalul in-flight special gândit oferă pasagerilor acces gratuit la multiple servicii precum știri actualizate în timp real, posturi TV sport, informații interesante legate de compania aeriană și de destinație.

Accesul Wi-fi la Internet va fi activat la scurt timp după decolare, când aeronava ajunge la 6000 de metri altitudine. Tarifele pentru utilizarea conexiunii Wi-Fi la Internet sunt, în perioada de probă, de 10,95 Euro pentru o oră sau 19,95 Euro pentru tot zborul. Pasagerii pot plăti prin intermediul cardurilor de credit. Serviciile legate de telefonia mobilă (text și date) vor fi facturate utilizatorilor conform acordurilor roaming pe care le au aceștia cu operatorii. Pentru a cauta fotografii pe Twitter de la bordul primului zbor Air France cu Wi-Fi folositi #AFwifi, respectiv #KLMwifi pentru zborul KLM.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Share