VIDEO: Air France si imbarcarea prin NFC

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 30-06-2014

alt

Incepand de miercuri, 2 iulie, Air France – membru SkyTeam – va testa procesul de imbarcare prin NFC (Near Field Communication) pe aeroporturile din Paris si Toulouse.

Va putea tehnologia NFC sa inlocuiasca actualele coduri de bare, fluidizand astfel procesul de imbarcare? O intrebare la care Air France vrea sa raspunda in urma perioadei-test. Din 2 iulie, aproape 300 de pasageri Business vor testa sistemul pe zborurile Air France intre Paris si Toulouse. Compania franceza a constatat ca pasagerii care si-au descarcat cartea de imbarcare pe mobil sub forma unui cod de bare 2D o gasesc, uneori, mai greu in telefon, ceea ce intarzie procesul de imbarcare.

Cum functioneaza imbarcarea prin NFC? Pasagerii fac check-in-ul online si trebuie sa descarce boarding pass-ul pe smartphone-ul lor compatibil NFC (momentan, Apple nu are asemenea terminale). Ajunsi in aeroport, pasagerii vor urma un culoar dedicat Air France NFC, avantajul tehnologiei fiind evident: functioneaza chiar si cand telefonul este stins si il scuteste pe pasager sa caute cartea de imbarcare. Principalul inconvenient: numarul redus de smartphone-uri compatibile NFC. Daca testele vor avea succes, Air France ar putea introduce imbarcarea prin NFC in reteaua sa nationala si mediu-curier pana la sfarsitul anului. Va reamintim ca Air France a efectuat unul dintre primele programe-test din lume legate de imbarcarea prin NFC in 2009, pe aeroportul din Nisa (NCE).

http://www.youtube.com/watch?v=gmFrce7FN8s

alt

Share