Air India, reinvitată în Star Alliance

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 16-12-2013

alt

Vineri, 13 decembrie, Aeronews a participat la reuniunea Star Alliance din Viena, unde Air India a fost reinvitată să adere la prima și cea mai mare alianță din domeniu pe plan mondial.

“Noi, cei din Star Alliance, am crezut de mult timp că India este o piață importantă pentru aviație și că ar trebui reprezentată pe deplin în alianță”, a declarat Mark Schwab, CEO-ul Star Alliance. “Totuși, numeroasele schimbări de pe piața indiană din ultimii ani nu au facilitat procesul de aderare a unei companii aeriene. Acum însă piața din India arată semne de stabilizare. Astăzi vedem o Air India care a terminat cu succes fuziunea cu Indian Airlines și își face o flotă nouă ce formează punctul de plecare pentru servicii de nivel superior”, a adăugat Schwab. “De aceea credem că este momentul oportun să reîncepem procesul de integrare.”

alt

Prezent la reuniunea Star Alliance de la Viena, Rohit Nandan, președintele Air India (foto jos, al doilea din dreapta), a declarat: “Astăzi este o zi istorică pentru Air India. Decizia de a reîncepe procesul de aderare la Star Alliance va fi benefic pentru ambele părți. Suntem recunoscători pentru sprijinul și încurajările calde primite din partea tuturor membrilor Star Alliance după anunțarea deciziei”, a completat Nandan. Compania Air India a fost acceptată, inițial, ca viitor membru Star Alliance, în decembrie 2007, dar procesul de integrare a fost oprit în iulie 2011. Decizia a fost luată de comun acord pentru a permite Air India să finalizeze fuziunea cu Indian Airlines fără ca demersurile să fie afectate de procedurile necesare integrării în rețeaua Star Alliance.

alt

Tot la Viena, board-ul Star Alliance a decis să ofere calitatea de membru și diviziei Avianca Brazil. “Această mișcare ne va permite să ne menținem prezența în Brazilia după ieșirea TAM Airlines din alianță”, a afirmat Mark Schwab. TAM va părăsi Star Alliance în 2014 și va adera la oneworld ca urmare a fuziunii cu LAN. Tot în 2014, pe 31 martie, US Airways, actual membru Star Alliance, va trece în oneworld in urma fuziunii cu American Airlines.

alt

alt

alt

Share