Air Serbia: dupa New York, zboruri cu A330 spre alte destinatii din SUA

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 22-12-2015

Presedintele board-ului Air Serbia vrea un al doilea A330-200 pentru zborurile spre New York, dar si pentru a incepe curse spre Chicago, Canada si alte destinatii din America de Nord.

Stiti deja ca Air Serbia va redeschide, pe 1 iunie 2016, ruta Belgrad – New York (ultima data, JAT a zburat pe aceasta ruta in mai 1992). Zborurile vor fi operate de 5 ori / saptamana cu A330-200. United States Department of Transportation (DoT) a acordat deja Air Serbia drepturile pentru a opera curse spre SUA, iar acum compania trebuie sa primeasca si certificarea FAA 129. In plus, DoT a acordat Air Serbia dreptul de codeshare cu airberlin pe zborurile din Germania spre Statele Unite.

Siniša Mali, presedintele board-ului Air Serbia, a declarat ca Air Serbia analizeaza optiunile de leasing pentru un al doilea A330-200 in vederea extinderii retelei lung-curier. “Un avion widebody nu va fi suficient, asa ca ne gandim la al doilea. Daca primul are probleme tehnice? Luarea unui al doilea Airbus A330 ne va permite nu doar sa zburam spre New York, ci si catre Chicago, Canada si alte destinatii din America de Nord.” Avioanele lung-curier vor veni de la Jet Airways sau Etihad. Alitalia se va ocupa de instruirea pilotilor pentru A330, in timp ce insotitorii de bord vor fi pregatiti de Etihad.

IMG_5535

Biletele pentru ruta Belgrad – New York vor fi puse in vanzare in februarie 2016. “Atunci veti afla preturile, vom derula si o campanie promotionala. Tarifele vor fi accesibile si competitive”, a adaugat Mali. “Air Serbia nu vrea sa fie cea mai ieftina companie aeriana din regiune, lasam asta in seama operatorilor low-cost ca Wizz Air. Tarifele noastre vor reflecta calitatea serviciilor oferite la bord si vor fi competitive raportate la concurenta!” Acelasi Siniša Mali a afirmat: “Purtam discutii cu aeroportul New York JFK pentru a determina care terminal va fi folosit de Air Serbia. Fie T4, fie T8. Facem toate eforturile pentru a obtine Terminalul 8 avand in vedere ca este mai nou”. T4 este folosit de Delta si majoritatea operatorilor asiatici si din Orientul Mijlociu (inclusiv Etihad Airways), in timp ce T8 revine American Airlines si colegilor din alianta oneworld. Nu in ultimul rand, Air Serbia vrea sa semneze un acord codeshare pentru zboruri in Statele Unite cu un mare operator american.

Share