VIDEO: Aterizare de urgență Wizz Air la Roma

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 08-06-2013

alt

Pe 8.06 un A320 Wizz Air ce zbura între București-Roma Ciampino a aterizat de urgență pe aeroportul Fiumicino din cauza unei probleme la trenul de aterizare. Nimeni nu a fost rănit.

Airbus-ul A320 cu 165 de pasageri la bord, dintre care 3 copii, și 6 membri ai echipajului trebuia să aterizeze pe aeroportul Ciampino când căpitanul a constatat că trenul stâng de aterizare nu se deschide. A cerut permisiunea de a ateriza pe aeroportul Fiumicino pentru că pista este mai lungă, cererea fiindu-i aprobată imediat. Fără îndoială, aterizarea nu a fost prea plăcută, mai ales pentru pasagerii de pe partea stângă a avionului. Acesta s-a oprit înclinat pe o parte, echipajele de salvare sosite la fața locului intervenind rapid și prevenind apariția unui incendiu. Pasagerii au fost evacuați pe tobogane și nimeni nu a fost rănit, contrar informațiilor apărute în presa italiană. Profesionalismul piloților și-a spus cuvântul, o tragedie fiind astfel evitată. Autoritățile italiene au deschis deja o anchetă pentru a descoperi cauzele defecțiunii.

“Zborul Wizz Air W6 3141 de astazi, 8 iunie, din Bucuresti spre Roma Ciampino, cu 165 de pasageri la bord si 6 membri ai echipajului, a fost redirectionat spre aeroportul Roma Fiumicino pentru aterizare de urgenta din cauza unei probleme cu trenul de aterizare. Aeronava a aterizat in siguranta la ora 8:15 iar pasagerii au fost debarcati folosindu-se toboganele de iesire. Echipajul si pasagerii nu au raportat initial raniti dar a fost oferita asistenta medicala unor pasageri care pareau a fi afectati de stres, fiind eliberati apoi de sub observatie medicala. Wizz air si Airbus coopereaza cu autoritatile pentru investigatie. Aeronava Airbus A320 implicata are 13 luni vechime iar cea mai recenta inspectie tehnica, conform regulamentelor, efectuata de Lufthansa Technik a avut loc in luna mai, 2013. Toti membrii echipajului – 4 insotitori de zbor si 2 piloti – sunt de la baza din Bucuresti iar capitanul are o experienta de 12.000 de ore de zbor acumulata in cadrul Fortelor Aeriene Italiene si altor companii comerciale. Wizz Air isi cere scuze tuturor pasagerilor afectati de inconvenientele create si multumeste echipajului si membrilor aeroportului pentru asistenta oferita pasagerilor si pentru gestionarea situatiei in mod corespunzator”, a declarat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager Wizz Air.

http://www.youtube.com/watch?v=HEzEG36OGHs

Share