Boeing a terminat zborurile-test cu 787

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 06-04-2013

alt

Pe 5 aprilie Boeing a efectuat ultimul zbor-test cu 787 Dreamliner, un exemplar LOT Polish Airlines, în vederea certificării noului sistem de baterii și reîntoarcerii în serviciul comercial.

Dreamliner-ul LOT Polish Airlines a decolat de pe aeroportul Paine Field din Everett, Washington la ora locală 10:39 AM având la bord 11 persoane, inclusiv 2 reprezentanți ai FAA, Administrația Federală de Aviație din SUA, singura în măsură să ridice interdicția de zbor impusă pe 16 ianuarie. Dreamliner-ul s-a aflat în aer o oră și 49 de minute și a aterizat fără incidente la 12:28 PM. Echipajul a declarat că zborul-test a decurs conform planului.

Scopul zborului a fost de a demonstra că noua unitate de baterii se comportă conform așteptărilor în condiții normale și anormale de zbor. În urma zborului-test din 5 aprilie Boeing va centarliza și analiza datele din timpul acestuia pe care la va trimite FAA în următoarele zile. De îndată ce Administrația Federală de Aviație își dă OK-ul pentru implementarea noii soluții pe toate cele 50 de Dreamlinere aflate la sol în întreaga lume Boeing va trece la upgradarea avioanelor, ultimul pas înaintea revenirii lor în aer.

alt

alt

alt

http://www.youtube.com/watch?v=rIcLkceoFbo

Share