Bologna, Roma Ciampino si Treviso, noile destinatii Wizz Air din Suceava

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 03-11-2016

Ele vor fi anuntate astazi in cadrul unei conferinte de presa, insa Aeronews vi le prezinta inainte, gratie unui prieten. 

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și cea mai mare linie aeriană din România, a anunţat astazi trei rute noi de la Aeroportul Internaţional din Suceava spre Italia. Noile zboruri spre Treviso, Bologna şi Roma Ciampino vor debuta pe 27 martie, respectiv 28 martie 2017. Cursele vor fi operate de trei ori pe săptămână spre Bologna şi Roma în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, respectiv de două ori pe săptămână pentru Treviso, lunea şi vinerea. Biletele sunt deja disponibile și pot fi rezervate pe wizzair.com de la doar 109 RON / segment. Wizz Air a început să opereze zboruri cu tarife reduse de pe aeroportul din Suceava în august și a lansat inițial curse spre Londra Luton și, la scurt timp, Milano. Anunțul de astăzi crește numărul zborurilor operate din Suceava la cinci, spre două ţări: Italia şi Marea Britanie.

screen-shot-2016-11-04-at-08-29-49

 

România reprezintă o piaţă cheie pentru Wizz Air, iar prezenţa companiei pe piaţa locală a crescut în mod semnificativ de la momentul lansării serviciilor sale în ţară începând cu 2007. Wizz Air este deja cea mai mare companie aeriană din România, iar pe viitor va creşte flota din ţară la 20 de aeronave până la finalul lui 2016, alocând inclusiv 4 aeronave Airbus A321 ultra eficiente, cu 230 de locuri, ceea ce va oferi oportunităţi de călătorie şi mai convenabile pentru pasagerii din România şi pentru oaspeţii acestora. În prezent, în ţara noastră WIZZ operează pe 129 de rute, spre 54 de destinaţii, de la 10 aeroporturi locale. Operațiunile WIZZ din România nu oferă doar acces ușor și ieftin spre restul Europei, ci, totodată, susțin piața muncii în aviație și turism. Peste 600 de membri ai echipei WIZZ lucrează în România și așteaptă cu nerăbdare să întâmpine pasageri pe cursele companiei. WIZZ va facilita anul acesta mai mult de 3.300** de locuri de muncă în industriile conexe, în toată țara.

În 2016 și pentru prima parte din 2017 WIZZ a anunțat deja că va începe 35 de noi rute care leagă România de restul Europei, inclusiv ruta internă între București și Cluj-Napoca, care marchează o evoluție semnificativă a transportului aerian intern în România. În cele 12 luni, până la 31 octombrie 2016, Wizz Air a transportat mai mult de 5,3 milioane de pasageri din și spre România.

suceava-wizz-02

Prezentă într-o conferinţă de presă la Suceava, Tamara Vallois, Head of Communications Wizz Air a declarat: “Cu numai trei luni în urmă sărbătoream primul zbor WIZZ care ateriza pe aeroportul din Suceava, iar astăzi suntem entuziasmaţi să aducem veşti şi mai bune pentru clienții noştri din Bucovina. Cele trei noi rute italiene din Suceava subliniază angajamentul nostru de a aduce mai multe oportunități pentru clientii noștri și de a stimula economia regiunii. În calitate de cea mai mare companie aeriană din România vom continua să ne extindem rețeaua regională, sprijinind piața locurilor de muncă din regiune în sectoarele de aviație și turism, consolidând în același timp, relațiile de afaceri între cele două țări. Clienţii noştri români vor avea de acum mai multe legături cu principalele orașe din Italia. De asemenea, suntem încrezători că vizitatorii din Italia se vor bucura de dotările moderne ale Aeroportului Ștefan cel Mare în proximitatea uneia dintre cele mai frumoase zone din România, Bucovina, ce are de oferit atracții culturale istorice unice și peisaje naturale neatinse, toate cu tarife scăzute de la Wizz Air.”

Ioan Măriuţa, Director General al Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava: „Suntem încântaţi că parteneriatul dintre Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava şi compania Wizz Air a ajuns deja la un alt nivel. În aceste zile când aeroportul aniversează un an de la redeschidere, după lucrările de modernizare, compania Wizz Air va opera încă trei destinaţii externe, totalul acestora ajungând astfel la cinci. Este rezultatul serviciilor de calitate prestate companiei Wizz Air şi a muncii unei echipe mici si extrem de tenace din cadrul aeroportului, care cu sprijinul autorităţilor locale, a reuşit într-un an, să obţină încrederea acestui mare operator aerian care este Wizz Air. Nu dorim să ne oprim aici, sperăm ca şi pe viitor să aducem surprize plăcute potenţialilor noştri pasageri, încercând astfel să devenim o adevărată poartă de intrare în Bucovina şi un puternic factor de dezvoltare zonală.”

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava: “Sunt bucuros să fiu din nou la un eveniment de anunțare a lansării de rute de pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava. Încă o veste bună pentru județul Suceava, pentru Bucovina, pentru întreaga zonă. Ne dorim cât mai multe linii aeriene pentru că avem mulți români care zboară, dar şi cetățeni străini care ar dori să vină să viziteze Bucovina. Este cunoscut faptul că Bucovina reprezintă deja o destinație turistică importantă, căutată de turiștii interni și externi, modernizarea aeroportului putând contribui, în mod automat, la o creștere a numărului celor care se deplasează în această parte a țării, inclusiv în scop turistic. Ca urmare a infrastructurii moderne de care dispune la ora aceasta Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, precum şi atractivității zonei şi ariei de captare a aeroportului, sunt convins că vor urma și alte destinații.” Foto main.

suceava-wizz-01

Share