British Airways, mai mult divertisment la bord

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 19-12-2013

alt

Astăzi, 19 decembrie, BA devine prima companie aeriană din Europa care le permite pasagerilor să acceseze conținutul device-urilor personale în toate fazele zborului.

Decizia BA vine în urma relaxării restricțiilor de către FAA (SUA) și EASA, compania britanică primind și avizul Autorității Civile de Aviație (CAA). Astfel, device-urile pot fi folosite la bordul avioanelor British Airways și în timpul rulării pe pistă, decolării și aterizării cu condiția ca “modul avion” (lipsa rețelei) să fie pornit. Decizia vizează doar gadget-urile de dimensiuni reduse (smartphone-uri, tablete, e-readere, playere MP3) și nu se referă și la laptop-uri, care vor trebui, în continuare, depozitate în spațiile speciale în timpul rulării, decolării și aterizării.

Comandantul BA Ian Pringle a declarat: “Relaxarea restricțiilor va oferi fiecărui pasager, în medie, un plus de 30 de minute pentru divertismentul personal. La aproximativ 300 de pasageri pe un zbor lung-curier, asta înseamnă un total de 150 de ore extra pentru vizionarea filmelor, citirea cărților sau efectuarea sarcinilor de serviciu”. Pe 1 decembrie 2012 BA a devenit prima companie aeriană din Europa care a permis pasagerilor să vizioneze conținutul sistemului de divertisment la bord (IFE) de când și-au ocupat locul și până la coborarea din avion.

alt

Share