Cum a fost la conferinta Aeroconsult 2014

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 06-05-2014

alt

Pe 15 aprilie am participat la conferinta Aeroconsult 2014 organizata de Asociația Europeană a Studenților la Inginerie Aerospațială si EUROAVIA București.

Conferinta a avut loc la Facultatea de Inginerie Aerospatiala din Bucuresti, obiectivul organizatorilor fiind de a le arata celor prezenti in ce consta industria aerospațială. De asemenea, evenimentul a urmarit sa promoveze stagii de practica, dar si locuri de munca in domeniul aeronautic. In acest sens, la conferinta au fost prezente diferite companii din industrie pentru a le oferi studenților din cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială oportunități de incepere a unei cariere.

Cuvantul de deschidere a fost sustinut de prof. dr. ing. DHC Virgil Stanciu, Decan al Facultatii de Inginerie Aerospatiala, dupa care invitatii de la diferite companii au luat cuvantul in panel-uri separate. Dintre companiile prezente la conferinta amintim: Fokker, Eurocopter, IAR Brasov, Straero, Comoti, Avitech, TNT Brothers, RAS Regional Air Support, TAROM, Aerostar Bacau, INCAS, AKKA Technologies, GECI, GMV, AOPA, Scoala Superioara de Aviatie Civila si Blue Air. Acestora li s-au alaturat reprezentanti de la Scoala de Maistri Militari si Subofiteri ai Fortelor Aeriene “Traian Vuia” – Bobocu, respectiv Aeroclubul Romaniei.

In pauzele dintre panel-uri am discutat cu cativa dintre studentii prezenti, care ne-au spus ca ar dori sa participe la mai multe conferinte de acest gen. Informatiile prezentate de vorbitori li s-au parut utile si i-au ajutat sa-si contureze o imagine mai clara asupra posibilitatilor de angajare in acest domeniu. Unii s-au aratat interesati sa lucreze pentru companiile din Romania, altii au spus ca doresc sa inceapa o cariera in afara tarii. Din discutiile cu ei am dedus insa ca interesul aratat pentru aviatie este tot mai mare, o dovada in acest sens fiind si participarea numeroasa la eveniment. Aeronews.ro a fost partener media Aeroconsult 2014.

alt

alt

alt

alt

alt

Share