Dubai Airshow 2013: Etihad anunță lansarea diviziei regionale

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 18-11-2013

alt

După ce va achizițion 33,3% din operatorul elvețian Darwin Airline, Etihad Airways va lansa Etihad Regional, știre care a ținut capul de afiș în a doua zi la Dubai Airshow.

După completarea tranzacției și primirea aprobărilor necesare din partea autorităților, Darwin Airline (Elveția) va deveni Etihad Regional. Noua divizie își va alinia rețeaua pentru a aduce pasageri de pe piețele europene secundare către rețelele principale ale Etihad Airways și partenerilor săi. Darwin Airline va devenit astfel al 7-lea membru al rețelei de parteneriate marca Etihad Airways și al 4-lea partener din Europa.

Până la mijlocul lui 2014 Darwin Airline va deschide 21 de rute și 18 destinații noi, rețeaua urmând să înglobeze 6 orașe europene deservite de Etihad Airways: Geneva, Amsterdam, Paris, Dusseldorf, Belgrad și Zurich (din iunie). Totodată, Etihad Airways a anunțat că va lansa zboruri zilnice, începând cu 1 iunie 2014, din Abu Dhabi spre Zurich. Cu sediul în Lugano, Darwin Airline are cel mai mare hub în Geneva. În prezent oferă zboruri către 21 de destinații din Europa cu o flotă de 10 Saab-uri 2000 (50 de locuri fiecare).

Aprilie 2014 – 9 rute noi

Dusseldorf către Berlin, Cambridge și Londra City
Berlin către Poznan și Wroclaw
Geneva spre Toulouse
Zurich spre Leipzig
Roma spre Tirana și Zagreb

Mai 2014

Zurich spre Geneva, Florența și Torino
Geneva spre Belgrad

Iunie 2014

Zurich spre Linz, Graz, Verona și Lyon
Geneva spre Bordeaux, Marseille, Nantes și Verona

Share