Fostul CEO Ferrari, noul presedinte Alitalia

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 07-11-2014

Luca di Montezemolo, fostul CEO Ferrari, va fi noul presedinte Alitalia, titlul de vicepresedinte urmand sa-i revina lui James Hogan, actualul CEO Etihad Airways.

Desi cele doua companii aeriene nu au confirmat acest lucru, surse din interior dau ca sigure noile pozitii. Functiile celor doi vor deveni oficiale de indata ce autoritatile europene dau unda verde aliantei dintre Etihad si Alitalia. Comisia Europeana a spus ca se va pronunta pana pe 17 noiembrie asupra acestui parteneriat.

In paralel, Il Tempo a aflat detalii despre planul de repozitionare Alitalia spre zona de lux. Toti pasagerii premium vor benficia de transfer cu limuzina catre/de la avion, un agent care ii va insoti la controlul pasapoartelor si livrarea bagajelor direct la hotel sau acasa, proceduri pe care Etihad Airways le aplica deja. La bord, pasagerii premium se vor bucura de ecrane mai mari si chiar dusuri, in timp ce pasagerii Economy Class vor beneficia de spatiu “optimizat” pentru picioare.

De asemenea, flota Alitalia va fi revigorata. Il Tempo vorbeste despre intentia Etihad Airways de a aloca unele Boeing-uri 787 Dreamliner din cele comandate catre Alitalia, chiar si A380 fiind mentionat in planul de repozitionare. Fara a preciza sursa, cotidianul italian Il Tempo scrie ca decizia legata de viitoarele avioane va fi “prima decizie strategica” luata pentru Alitalia dupa anii de criza. Foto: diecastaircraftforum.com

DSC_0310 DSC_0303 Luca-Di-Montezemolo

Share