Frecce Triccolori și Turkish Stars la București

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 05-07-2012

alt

Pe 21 și 22 iulie celebrele formații de acrobație aeriană vor evolua pe cerul României în cadrul Bucharest International Air Show (BIAS 2012).

Frecce Triccolori (Italia) și Turkish Stars (Turcia) vor evolua în premieră în România în cadrul celui mai mare show aerian din țara noastră, Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2012). Manifesterea va avea loc pe 21 şi 22 iulie pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu şi va fi organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti în parteneriat cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti.
 
Frecce Tricolori reprezintă Forţele Aeriene ale Italiei. Vorbim despre cea mai mare formaţie de acrobaţii aeriene ce evoluează cu 10 aeronave la o viteză de aproape 900 de km/h. Piloţii care aspiră la calitatea de membru Frecce Tricolori trebuie să aibă cel puţin 750 de ore de zbor pe un avion cu reacţie.
 
Turkish Stars face parte din Forţele Aeriene ale Turciei şi este unica formaţie din lume care evoluează cu 8 avioane de luptă supersonice. Trupa a obţinut statutul de escadrilă în 1993 şi este considerată cea mai tânără echipă supersonică de acrobaţii aeriene din lume.

alt

Pe parcursul celor două zile, Aeroportul Bucureşti Băneasa va găzdui și prima expoziţie de aviaţie generală din RomâniaGeneral Aviation Exhibition – unde vor fi expuse diferite tipuri de aeronave, de la avioane ultrauşoare până la business jet-uri. Programul evenimentului include zboruri de agrement pentru public, demonstraţii de aeromodele, dar şi spectacole de muzică şi divertisment. Intrarea publicului este liberă. La ediţia din acest an organizatorii estimează un public de aproximativ 50.000 de persoane. Pentru mai multe informații accesați www.bias.aero

Share