In curand: A350 XWB World Tour

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 11-04-2014

alt

Inainte de intrarea A350 in serviciul comercial alaturi de Qatar Airways, in trimestrul IV al acestui an, Airbus va organiza un turneu mondial cu doua A350-900 si pasageri la bord.

Din pacate, pasagerii nu vor fi unii platitori, ci angajati Airbus. Si asta pentru ca zborurile World Tour vor fi efectuate pentru a testa diferite aspecte – interiorul avioanelor, sistemul de divertisment la bord, umiditatea, temperatura, climatizarea – si pentru a face reglajul fin al acestora. Chris Emerson, Airbus Senior Vice-president Marketing: “Zborurile vor ajunge in destinatii importante pe care A350 le va deservi si vor dura, in unele cazuri, intre 8-12 ore.” Zborurile vor fi operate cu exemplarele MSN2 si MSN5 (care va intra in flota de test luna viitoare), ambele vopsite in livery-ul Carbon.

Desi Airbus nu a comunicat inca itinerarul World Tour, e de ajuns sa privim lista clientilor A350 XWB – printre care Air France, Asiana Airlines, Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, Singapore Airlines, TAM, United, Emirates, Etihad Airways si Qatar Airways (clientul de lansare) – pentru a intui ce tari vor fi vizitate. Airbus A350 a efectuat deja, in august 2013, un zbor virtual cu 129 pasageri la bord si insotitori de zbor Cathay Pacific. Acestia au “calatorit” 4 ore in interiorul replicii cabinei A350 XWB, denumita Cabin Zero, avand asupra lor bagaje de cabina si experimentand servirea meniurilor la bord. Click aici pentru interiorul Airbus-ului A350 MSN2, prezentat pe 7 aprilie la Hamburg.

alt

Share