Internet gratuit pe avioanele Emirates

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 10-11-2014

Emirates a anuntat ca ofera acces Wi-Fi gratuit la Internet (10 MB) pentru fiecare dintre pasagerii care zboara cu B777 si A380. In prezent, toate cele 54 de superjumbo-uri EK ofera conectivitate la bord, respectiv 28 de Boeing-uri 777.

Nu va ajung cei 10 MB oferiti gratuit de Emirates? Pentru doar un dolar puteti beneficia de 500 MB! Anual, compania din Dubai aloca 20 de milioane de dolari pentru a-si upgrada intreaga flota – inclusiv avioanele mai vechi, A330 – astfel incat si acestea sa ofere conectivitate la Internet. Tim Clark, presedintele EK, are planuri mari legate de Internet-ul la bord: “Credem ca accesul Wi-Fi la Internet face parte din serviciile oferite pasagerilor si suntem de parere ca, intr-o buna zi, accesul in zbor la Internet va fi gratuit, la fel ca si divertismentul la bord. Daca vom putea sa oferim maine, gratuit, o buna conexiune la net tututor pasagerilor nostri, vom face acest lucru”.

Emirates propune Internet la bord din 2011, in ultimii 3 ani peste 500.000 de pasageri folosind serviciul. Operatorul din Dubai se asteapta ca cererea pentru Wi-Fi la bord sa creasca “exponential”. In octombrie, aproape 3500 de pasageri Emirates au folosit zilnic conexiunea Wi-Fi la Internet disponibila la bord. Media consumata de un utilizator intre decolare si aterizare a fost de 28 MB. Potrivit Emirates, cele mai accesate site-uri si servicii sunt Google, Facebook, Skype, WhatsApp si BBM, cei 10 MB oferiti gratuit fiind suficienti pentru a face check-in-ul de rigoare pe diverse platforme social media.

Recordul Emirates la trafic de Internet? 153 de pasageri s-au conectat la Internet prin Wi-Fi pe un zbor operat cu Airbus A380. De asemenea, cel mai mare volum de date inregistrat pe un singur zbor EK a fost de aproape 8 GB, volum “produs” de numai 26 de pasageri la bordul unui Boeing 777.

emirates-wi-fi-access

Share