LOT: 5 Boeing-uri 787 până în august

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 21-05-2013

alt

LOT Polish Airlines estimează că va avea 5 Boeing-uri 787-8 Dreamliner în flota sa până în luna august a acestui an. Recent compania a primit al treilea 787 din cele 8 comandate.

Pe 17 mai al treilea 787 Dreamliner LOT, înmatriculat SP-LRC, a aterizat pe aeroportul Frederic Chopin din Varșovia venind direct de la uzina Boeing din Everett (SUA), lângă Seattle (vezi video). Dreamliner-ele LOT oferă 252 de locuri în 3 clase de călătorie: Elite Club, Premium Club și Economy. Lungi de 57,7 metri și cu o anvergură a aripilor de 60,1 metri, 787-urile LOT au o autonomie de 12.000 km și o viteză de croazieră de 875 km/h. LOT va relua zborurile comerciale cu Dreamliner pe 5 iunie, așa cum Aeronews v-a informat aici.

“În curând, ca singura companie aeriană din Europa ce operează zboruri cu Dreamliner, le vom oferi din nou pasagerilor un nou standard de călătorie”, a afirmat Tomasz Balcerzak, un oficial LOT Polish Airlines. “Alături de interiorul spațios și de însoțitorii de zbor Elite Fleet pasagerii vor fi întâmpinați și de meniuri noi”, a mai adăugat Balcerzak. Vă reamintim că primul zbor intercontinental LOT 787 Dreamliner a avut loc catre Chicago chiar pe 16 ianuarie, cand a intrat în vigoare interdicția de zbor ce a dus la reținerea la sol a celor 50 de Dreamlinere din întreaga lume. Aeronava a ramas blocata pe aeroportul O’Hare, zborul retur catre Varsovia fiind operat cu Boeing 767.

http://www.youtube.com/watch?v=aUpRdEGOVwM

Share