VIDEO: LOT a receptionat al 6-lea Dreamliner

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 01-05-2014

alt

Pe 1 mai, in jurul orei locale 18:20, al saselea Boeing 787 Dreamliner LOT Polish Airlines (inmatriculat SP-LRF) a aterizat pe aeroportul international Chopin din Varsovia.

Botezat “Franek” (in engleza, Frank), avionul va intra in serviciul comercial pana la mijlocul acestei luni si va putea fi vazut la New York, Chicago, Toronto si Beijing. Incepand cu orarul de iarna, valabil de la sfarsitul lui octombrie, Franek ar putea ateriza si in alte destinatii precum Cuba, Sri Lanka, Africa de Sud, Vietnam, Mexic sau Thailanda cu ocazia unor zboruri charter lung-curier pe care LOT le va organiza. Al 7-lea Dreamliner LOT Polish Airlines, primul operator european al acestui model, va sosi in iarna 2016/2017, urmand ca al 8-lea sa intre in flota in 2017.

De ce “Franek”? Avionul a fost botezat astfel in urma unui concurs organizat de LOT pe Internet in luna martie. Regulile au fost simple: gasiti un nume interesant, justificati-va alegerea si deveniti “nasul” acestui Dreamliner. Interesul aratat a fost dincolo de asteptarile oficialilor LOT: 199.393 de accesari, 92.709 vizitatori unici si aproape 1300 de nume inscrise in concurs. Castigatoarea, Katarzyna Wachala din Varsovia, a zburat la uzina Boeing din Seattle pentru preluarea Dreamliner-ului si a revenit in Polonia pe 1 mai. Ea a devenit astfel primul pasager la bordul celui mai nou 787 din flota LOT.

Din august 2013, de cand al 5-lea 787 s-a alaturat flotei, LOT Polish Airlines opereaza toate zborurile lung-curier cu Dreamliner, economisind milioane de zloti gratie consumului redus de carburant. Asa cum va spuneam, Boeing-urile 787 au jucat un rol important in terminarea anului 2013 pe profit, LOT castigand de pe urma lor aproape 31 de milioane de dolari. Elite Club (clasa Business) se dovedeste tot mai populara in randul pasagerilor LOT, fiind considerat cel mai bun produs pe zborurile transatlantice din Europa de Est. Si Premium Club (clasa Premium Economy) se bucura de un feedback pozitiv din partea pasagerilor. Propulsate de motoare Rolls-Royce Trent 1000, 787-urile LOT ofera 252 de locuri: 18 in Elite Club (Business), 21 la Premium Club (Premium Economy) si 213 in Economy.

Cu ocazia sosirii noii aeronave la Varsovia, LOT a lansat si un concurs pentru spotteri. Acestia trebuie sa posteze pe pagina companiei fotografiile lor in care au surprins noul avion folosind hashtag-urile #flyLOT si #SP-LRFranek. Pe 5 mai vor fi selectate cele mai interesante 3 fotografii, autorii lor urmand sa primeasca gadget-uri LOT. Click aici pentru mai multe imagini de la ceremonia din Varsovia.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Share