Noi rute Wizz din Bucuresti si Cluj-Napoca

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 27-03-2014

alt

Wizz Air a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, noi destinații cu plecare din București și Cluj-Napoca, frecvențe mărite, dar și mai multe avioane pentru baza din București.

Wizz Air, cea mai mare linie aeriană low-fare, low-cost in Europa Centrală şi de Est, a anunţat creşterea flotei alocate bazei din Bucureşti la 8 aeronave A320 începând cu vara acestui an. Cea mai nouă aeronavă alocată bazei va deveni operaţională pe 13 iulie. Aeronava va facilita introducerea a 4 noi rute din Bucureşti spre Doncaster Sheffield, Malaga, Malmo şi Malta. Compania a anunţat, de asemenea şi introducerea unei noi rute din Cluj-Napoca spre Basel Mulhouse Freiburg.

După deschiderea noilor rute (din iulie 2014), Wizz Air va oferi 158 zboruri săptămânale din București spre 34 de destinaţii, reprezentând o creştere de 20% față de 2013. Compania consideră că mărirea capacităţii în Bucureşti va stimula piaţa locurilor de muncă în aviaţie şi în turism, în timp ce clienţii vor avea acces la mai multe servicii low-cost. Biletele pentru noile rute pot fi deja achiziţionate pe wizzair.com cu preţuri începând de la 129 RON – un singur zbor, cu toate taxele incluse.

alt

Prezent la București, John Stephenson, Executive Vice President Wizz Air, a declarat: “Sunt încântat să anunţ o nouă investiţie semnificativă în flotă şi în creşterea numărului de locuri de muncă la baza din Bucureşti. Prin alocarea unei noi aeronave A320 în Bucureşti ne arătăm angajamentul faţă de România prin crearea de noi locuri de muncă şi stimularea turismului şi a industriei ospitalităţii. Sperăm ca noile servicii introduse din Bucureşti spre Doncaster Sheffield, Malaga, Malmo şi Malta să fie la fel de populare ca cele peste 30 de rute din reţea. Wizz Air a reacţionat prompt la oportunităţile de dezvoltare din pieţele cheie şi dorim să ne asigurăm că România se va bucura în continuare de conexiuni aeriene excelente cu restul Europei. Sfătuim pasagerii români să intre pe wizzair.com şi să-şi rezerve zborurile pentru vacanţa de vară.”

Așa cum era de așteptat, zborurile spre Malaga vor fi sezoniere, doar pe perioada verii. În ceea ce privește profilul pasagerilor care vor zbura spre Doncaster Sheffield și Malmo, Stephenson a declarat că ambele rute sunt destinate, în primul rând, traficului de business, dar speră ca și traficul de leisure să câștige teren. Legat de frecvențele crescute, am aflat următoarele: Bucuresti – Dortmund / de la 7 la 11 zboruri saptamanale, Bucursesti – Tel Aviv / de la 3 la 5 zboruri saptamanale, Cluj – Londra Luton / de la 7 la 9 zboruri saptamanale si Sibiu – Londra / de la doua la 3 zboruri saptmanale. Totodata, in iulie 2014 Wizz Air va deschide o baza si la Craiova. Actualele baze Wizz din Romania sunt Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Targu-Mures. Intrebat daca se asteapta la o crestere a numarului de pasageri spre Dubai dupa ce din 22 martie vizele se obtin pe aeroporturile din Emirate, Stephenson a spus ca spera ca lucrurile sa stea asa. In 2013, gradul de incarcare al zborurilor Wizz Air Bucuresti – Dubai a fost de 78%.

alt

Share