Norwegian a primit primul Dreamliner

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 28-06-2013

alt

Pe 28 iunie compania low-cost Norwegian a recepționat primul Boeing 787-8. Ceremonia a avut loc la uzina Boeing din Seattle, la acesta participând oficiali Norwegian, Boeing și ILFC.

Înmatriculat EI-LNA, Dreamliner-ul este închiriat pe 12 ani de la International Lease Finance (ILFC) și va fi utilizat pentru zborurile Norwegian între baza sa din Olso și Bangkok Suvarnabhumi, respectiv New York JFK. Norwegian ar fi trebuit să primească primul 787 în luna aprilie a acestui an, dar reținerea la sol a Dreamlinerelor în întreaga lume a întârziat momentul cu câteva luni. Prezent la ceremonia din Seattle, Bjorn Kjos, CEO-ul Norwegian, a declarat: “Este o zi mare pentru noi, un moment de referință în istoria noastră”. Inițial Dreamliner-ul Norwegian va zbura pe rute din interiorul Europei urmând ca din august să opereze zboruri intercontinentale.

Norwegian speră să mai primească încă două dintre cele 8 Dreamlinere comandate până la sfârșitul lui 2013. Pentru 2014 este preconizată sosirea a încă 4 Dreamlinere în flota companiei, ultimul fiind programat pentru anul 2015. Potrivit CEO-ului companiei, Norwegian nu va cere, în perioada următoare, despăgubiri din partea Boeing pentru faptul că a întârziat livrarea primului 787. Evenimentul din 28 iunie a marcat și două premiere: primul Dreamliner livrat ILFC și al 700-lea Boeing primit de această companie cu sediul în Los Angeles.

Share