OFICIAL: Spohr, noul CEO Lufthansa Group

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 09-02-2014

alt

Sursele Aeronews nu s-au înșelat. Vă spuneam, în urmă cu o săptămână, că noul CEO al Grupului Lufthansa va fi Carsten Spohr, actualul CEO al diviziei de pasageri Lufthansa.

Spohr, în vârstă de 47 de ani, va prelua conducerea Deutsche Lufthansa AG începând cu 1 iunie. Pe 31 mai, actualul CEO Christoph Franz își va termina mandatul și va deveni președintele board-ului Roche, producătorul elvețian de medicamente. Până la sfârșitul lui aprilie 2014 board-ul Lufthansa AG va numi un succesor pentru Spohr.

Carsten Spohr, care deține o licență de comandant Lufthansa, s-a alăturat companiei în octombrie 1994 la divizia de marketing. Între 1995 și 1998 a fost asistentul CEO-ului, iar din august 1998 s-a ocupat de parteneriatele globale Lufthansa, inclusiv Star Alliance. În octombrie 2004 Spohr a fost numit în board-ul Lufthansa Passenger Airlines, responsabil cu staff-ul și serviciile oferite pasagerilor. Pe 15 ianuarie 2007 a fost numit președintele board-ului executiv Lufthansa Cargo AG. Din 1 ianuarie 2011, Carsten Spohr conduce divizia de pasageri Lufthansa în calitate de CEO, fiind și membru în board-ul executiv Lufthansa AG.

Share