Olanda limiteaza expansiunea Emirates, Qatar Airways si Etihad Airways

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 24-05-2015

Desi guvernul SUA inca nu s-a pronuntat in legatura cu disputa Open Skies dintre operatorii din Golf si American, Delta, United, Olanda ia masuri.

Potrivit Aviation Daily, guvernul olandez a limitat drepturile de trafic Emirates, Qatar si Etihad catre Olanda invocand ca cererea nu este egala cu oferta. Secretarul olandez al Transporturilor Wilma Mansveld a decis ca cele doua zboruri zilnice Emirates la Amsterdam (operate cu A380 si 777-300ER) nu corespund cu cererea pietei, astfel ca i-a lasat operatorului din Dubai doar un zbor zilnic. Potrivit Aviation Daily, a facut acelasi lucru si in cazul Qatar Airways si Etihad, permitandu-le doar un zbor / zi.

Contrele dintre CEO-ul Delta, Richard Anderson, si cei trei mari operatori din zona Golfului sunt binecunoscute. Potrivit sefilor American, Delta si United, Emirates, Etihad si Qatar au primit 42 de miliarde de dolari ajutor din partea guvernelor intre 2004 si 2014. In Europa, Franta si Germania au cerut deja Comisiei Europene sa investigheze daca operatorii din zona Golfului au incalcat acordul Open Skies. Foto: Wiwo.de

Share