Qatar Executive își dublează flota

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 03-05-2011

Foto: Qatar Airways

Qatar Executive, divizia de business jet-uri Qatar Airways, își va dubla flota până la sfârșitul lunii august prin achiziționarea a 3 aeronave Bombardier.

Cele trei business jet-uri – Bombardier XRS, Global 5000 și Challenger 605 – se vor alătura flotei Qatar Executive între mijlocul lunii mai și sfârșitul lui august. Divizia Qatar Executive și-a început operațiunile în 2009 cu două aparate Bombardier Challenger 605. Un Global 5000 s-a alăturat flotei în octombrie 2010, fapt care a ridicat la 3 numărul aeronavelor active. Jet-urile private Qatar Executive pot opera non-stop către orice destinație din Europa, precum și către majoritatea destinațiilor din Asia și Africa. În plus, fiecare business jet Qatar Executive poate ajunge în America de Nord efectuând o escală pentru realimentare în Europa.

Serviciile personalizate pentru pasagerii Qatar Executive includ rezervarea unui jet cu până la 4 ore înaintea zborului, acces la lounge-uri premium și check-in efectuat cu 10 minute înainte de decolare. Potrivit asociației Middle East Business Aviation (MEBAA), numărul business jet-urilor aflate în serviciu în lumea arabă va crește de la 450 în prezent până la 1300 în 2020, peste 800 de unități urmând să fie înmatriculate în următorii 10 ani.

Share