VIDEO / Airbus A350-900 a decolat cu succes

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 14-06-2013

alt

La 11 AM, ora României, primul Airbus A350-900 construit (MSN1) s-a ridicat cu succes de la sol. Decolarea a avut loc de pe aeroportul Toulouse Blagnac, pista 32L, iar zborul va dura 4 ore.

Astăzi, 14 iunie 2013, s-a mai scris o filă în istoria Airbus. Aeronews v-a informat pas cu pas, pe pagina de Facebook, despre acest eveniment important pentru Airbus dar și pentru aviația comercială. Iată principalele momente ale dimineții așa cum s-au derulat până în momentul de față (12:30).

Așteptată cu interes de fanii de pretutindeni, de presa de specialitate dar și de angajații companiei care au contribuit la proiectul A350 XWB în ultimii ani, decolarea primului A350-900 a decurs perfect, condițiile meteo fiind optime. Aproape 12.000 de persoane s-au strâns în apropierea singurei piste operaționale a aeroportului Toulouse Blagnac (TLS), cea de-a doua fiind închisă pentru reparații.

Imediat după decolare, John Leahy, CEO-ul Airbus, a și început “să vândă” noul model spunându-le reporterilor prezenți: “Sunt impresionat! Ați auzit cât de silențios a fost? Vom stabili noi standarde!” În timp ce CEO-ul lăuda performanțele noului model cei 6 membri ai echipajului au început testele standard de manevrabilitate cu MSN1, primul A350 construit. Conform procedurilor, prima parte a zborului a fost efectuată cu trenul de aterizare coborât.

Aeronews a aflat că Airbus-ul A350 XWB care a decolat azi dimineață de la Toulouse nu va zbura mai sus de 7.620 de metri (25.000 de picioare). Totodată, Airbus va mai efectua încă un zbor cu primul A350, pe lângă cel de astăzi. Sunt tot mai multe voci care susțin că A350-900 ar putea să survoleze și Paris Air Show săptămâna viitoare, între 17-23 iunie. Și cabinetul Primului-Minstru al Marii Britanii i-a felicitat atât pe pilotul Peter Chandler, cât și pe oficialii Airbus pentru decolarea reușită.

Revenim pe site cu fotografii de la aterizarea programată pentru ora 15:00, ora României. Până atunci urmăriți pagina Aeronews de Facebook, actualizată constant.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Share