VIDEO: A380 BA a ajuns la Cardiff și Stansted

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 30-07-2013

alt

Primul Airbus A380 British Airways (G-XLEA) a aterizat pe 29 iulie pe aeroporturile Cardiff (Țara Galilor) și Stansted (Londra) ca parte din programul de familiarizare a piloților.

Super jumbo-ul BA a aterizat pe aeroportul din Cardiff la 9 AM oră locală și a decolat la 14:15 oră locală. A fost pentru prima dată când un A380 a aterizat la Cardiff, British Airways demonstrând astfel că aeroportul poate face față cu succes celui mai mare avion de pasageri din lume. De precizat că una dintre bazele de mentenanță British Airwyas se află la Cardiff.  

Tot pe 29 iulie A380-ul BA – pe care compania l-a primit pe 4 iulie – a aterizat pe aeroportul londonez Stansted, marcând și aici o premieră. Andrew Harrison, directorul aeroportului, a declarat: “Pentru British Airways a fost un zbor-test, dar pentru Stansted este un moment de referință și o recunoaștere a faptului că putem primi orice tip de avion”. Stansted a primit clasificarea F în 2010 din partea Autorității Aeronautice Civile (CAA), ceea ce înseamnă că poate primi widebody-uri precum B747 și A380.

Ambele zboruri către Cardiff și Stansted fac parte din programul British Airways de familiarizare a piloților și însoțitorilor de zbor cu A380. Super jumbo-ul companiei este staționat pe aeroportul Manston din Kent, unde ocazional ajung și cele două Boeing-uri 787 Dreamliner pe care British Airways le-a primit deja. Click aici pentru primele zboruri comerciale A380 BA. Mai multe fotografii cu A380 la Cardiff sunt disponibile aici.

alt

alt
http://www.youtube.com/watch?v=DIWXdz_IGd0

http://www.youtube.com/watch?v=NBxt9z7WQqQ

Share