VIDEO: Air Serbia a început operatiunile

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 28-10-2013

alt

Sâmbătă, 26 octombrie, Air Serbia (ex-JAT Airways) a lansat operațiunile comerciale efectuând primul zbor pe ruta Belgrad-Abu Dhabi. Pe 9 decembrie Air Serbia va ateriza și la București.

Air Serbia a fost lansată oficial în seara zilei de 25 octombrie cu ocazia unui eveniment VIP la care au participat Primul Ministru al Serbiei, oficiali din Guvern, mass-media națională și internațională, respectiv angajați ai noii linii aeriene. Ceremonia desfășurată pe aeroportul din Belgrad a prilejuit și dezvelirea primului Airbus A319, botezat “Novak Djokovic” în cinstea celebrului jucător de tenis, cu 6 titluri de Grand Slam în palmares. Oficialii companiei au afirmat că 14 aeronave din viitoarea flotă vor purta numele a 14 celebrități din Serbia.  

Sâmbătă, 26 octombrie, Airbus-ul A319 înmatriculat YU-APC a efectuat primul zbor comercial sub logo-ul Air Serbia pe ruta Belgrad-Abu Dhabi. Până la sfârșitul anului Air Serbia va deschide și rutele spre Banja Luka (Bosnia), București, Ljubljana (Slovenia) și Praga (Cehia). Aceste orașe se vor adăuga celor 29 de destinații deservite până acum de JAT Airways în orarul de vară 2013. În perioada ianuarie-aprilie 2014 Air Serbia vrea să lanseze alte 7 noi destinații.

Primul Airbus A319 este configurat în două clase: 8 locuri la Business și 120 în Economy. Încă 5 aeronave vor intra în serviciul comercial în următoarele două luni, altele 4 urmând să intre în flotă în 2014. În total, Air Serbia a închiriat 8 Airbus-uri A319 și două A320-uri, marcând astfel prima fază din cele două de modernizare a flotei. Vă reamintim că Etiahd Airways a achiziționat 49% din JAT Airways pe 1 august 2013 și va superviza management-ul Air Serbia în următorii 5 ani.

http://www.youtube.com/watch?v=hdsuaxGiH6A

http://www.youtube.com/watch?v=5pcFZk4U7iI

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Share