VIDEO: Airbus Bag2Go, bagajul deștept

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 10-06-2013

alt

Cu ocazia Innovation Days 2013 Airbus a prezentat conceptul unui bagaj inteligent care poate comunica cu iPhone-ul personal, ușurând astfel viața posesorului înaintea unui zbor.

Denumit Bag2Go, bagajul inteligent a fost dezvoltat de Airbus în parteneriat cu operatorul de telefonie mobilă T-Mobile și producătorul german Rimowa. Bagajul inteligent conlucrează cu o aplicație special dezvoltată pentru iPhone și cu funcția “Find My Bag”. Un chip aflat în interiorul Bag2Go permite conectarea acestuia la sistemele automatizate de triere a bagajelor utilizate de aeroporturi și companii aeriene, sisteme ce pot lega etichetele inteligente ale bagejelor cu intinerariul și numărul cardului frequent flyer al posesorului. 

Un cod de bare imprimat pe eticheta bagajului permite sincronizarea cu iPhone-ul personal, informația putând fi ulterior transferată companiei aeriene. Fiecare Bag2Go se bazează pe alte tehnologii de detectare a locației (GPS, 2G) pentru a localiza bagajul în timpul călătoriei, la acestea adăugându-se și app-ul pentru iPhone “Find My Bag”. Astfel, bagajele pierdute pot fi identificate mult mai ușor. Bag2Go vine și cu o altă funcție interesantă. Dacă vreți să știți cât cântărește, tot ce trebuie să faceți este să-l țineți în mână și iPhone-ul personal, prin intermediul app-ului dedicat, va afișa greutatea bagajului.

Conceptul propus de Airbus se află încă în fazele inițiale de dezvoltare, astfel că nu va fi introdus prea curând pe piață. Yann Barbaux, Chief Innovation Officer Airbus, afirmă că Bag2Go va costa cu 20% mai mult decât un bagaj convențional. După comercializarea lor, bagajele inteligente Airbus vor putea fi și închiriate de la companiile aeriene pentru fiecare călătorie. VIDEO: Airbus Bag2Go

alt

alt

alt

alt

alt

Share