VIDEO: Noile First și Business Class SIA

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 09-07-2013

alt

Pe 9 iulie Singapore Airlines a prezentat oficial noul First și Business Class, dar și noile scaune pentru Economy și următoarea generație a KrisWorld, sistemul de divertisment la bord.

Noile produse vor fi introduse pe Boeing-urile 777-300ER din flota Singapore Airlines în următorii 2 ani, costul operațiunii ridicându-se la 150 milioane de dolari. Din septembrie 2013, pasagerii care vor călători pe anumite zboruri SIA între Singapore și Londra le vor putea încerca primii, urmând ca noile scaune din toate cele 3 clase să fie introduse treptat și pe alte rute. “Aceste produse au fost proiectate pentru a oferi o tușă personală, astfel încât pasagerii care călătoresc cu noi să considere zborul o încântare și nu rutină”, afirmă comunicatul de presă al companiei. Noile scaune First, Business și Economy sunt rezultatul unei cooperări de mai bine de 2 ani cu firme de design renumite: BMW Group DesignWorksUSA a ajutat la creionarea noului First Class, James Park Associates la noul Business Class, în timp ce Massive Interactive a colaborat cu SIA pentru interfața noului sistem de divertisment la bord.

alt

First Class

Noile fotolii First au o lățime de 88 cm, lungimea patului complet plat crescând de la 203 la 208 cm, “unul dintre cele mai spațioase oferite în prezent deasupra norilor”. O altă noutate: un buton dedicat cu ajutorul căruia pasagerul poate opri sau porni mai comod ecranul LCD din fața sa, buton ce poate fi acționat ușor și de însoțitorii de zbor când pasagerul doarme. Pe lângă lumina de citit, noul scaun dispune de iluminare ambientală. Aceasta nu doar accentuează designul scaunului, dar servește și ca lumină de veghe în cabină pe timpul nopții. Noul sistem de divertisment la bord KrisWorld completează experiența First cu ecrane de 24 inci (60 cm) și telecomenzi cu touch-screen. În plus, fiecare fotoliu oferă priză de alimentare, respectiv porturi USB, HDMI și eXport.

alt

Business Class

Noile fotolii regăsite aici se pot înclina mai mult pe spate, la 132 de grade, și aduc o pernă îmbunătățită din punct de vedere ergonomic. Scaunele se transformă în cele mai lungi paturi complet plate din industrie, 198 cm. Totodată, noile fotolii oferă două poziții noi, introduse în urma feedback-ului primit de la pasageri: Lazy Z și Sundeck. Tot în urma sugestiilor primite din partea pasagerilor Singapore Airlines a introdus noi spații de depozitare pe lateralul scaunelor, pentru obiecte personale și un laptop. Ecranul LCD are diagonala de 45 cm, fiind oferite și telecomenzi cu touch-screen pentru KrisWorld. La acestea se adaugă o priză integrată în scaun, porturi USB, HDMI și eXport. Asemeni noilor fotolii First Class, cele din Business dispun de lumină pentru citit și noul buton de oprire/pornire a ecranului LCD.

alt

Economy Class

Potrivit Singapore Airlines, noile scaune oferă comfort sporit, mai mult spațiu personal și loc extins pentru picioare. Fiecare scaun dispune de noi perne pentru susținerea spatelui, cu protecții laterale pentru sprijin mărit. Totodată, pernița pentru cap, cu un design studiat ergonomic, poate fi reglată în mai multe poziții și oferă sprijin îmbunătățit la nivelul gâtului. Și în Economy va fi disponibil noul sistem de divertisment la bord KrisWorld, monitoarele fiind mai late (28 cm diagonală). Ecranele touch dispun de o interfață nouă și sunt completate de telecomenzi touch-screen.

alt

Noul KrisWorld

Noua generație a sistemului de divertisment la bord, bazată pe o platformă Panasonic Aviation, va fi disponibilă inițial pe 8 Boeing-uri 777-300ER începând din septembrie. De asemenea, ea se va regăsi și pe viitoarele Airbus-uri A350 Singapore Airlines iar compania nu exclude implementarea noului KrisWorld și pe alte aeronave SIA aflate în prezent în serviciul comercial. Pasagerii vor avea la dispoziție peste 1000 de opțiuni în materie de divertisment în toate cele 3 clase de călătorie. Diagonala ecranelor touch din First Class a crescut de la 58 la 60 cm, celor din Business de la 39 la 45 cm iar a celor din Economy, de la 26 la 28 cm.

KrisWorld aduce și noi funcții. De exemplu, pasagerii pot viziona un film pe ecranul principal și pot consulta știrile sau ruta avionului pe ecranul telecomenzii, în același timp. O altă noutate: funcția Quick Search, activată prin scuturarea telecomenzii, care afișează un playlist cu opțiunile de divertisment. Pasagerii SIA se vor bucura de un grad evoluat de personalizare, noul sistem KrisWorld oferind recomandări în funcție de preferințele călătorilor. De asemenea, pasagerii vor putea acorda stele filmelor și citi review-urile altor călători. Singapore Airlines afirmă că 21 de avioane din flotă au fost dotate, până acum, cu sistemul de conectivitate în zbor ce permite accesul la Internet. Până la sfârșitul lui 2014 sistemul va fi introdus și pe restul Airbus-urilor A380 și Boeing-urilor 777-300ER din flota SIA.

alt

http://www.youtube.com/watch?v=zlLWQRsLVcA

Share