VIDEO / Q Suite, noul Business Class Qatar Airways

Share
| Scris de: Aeronews Administrator | 08-03-2017

Astazi, in cadrul Targului de Turism ITB din Berlin, Qatar Airways a prezentat noul Business Class. Noua cabina va putea fi experimentata pe Boeing 777 si Airbus A350-1000, insa nu se va regasi pe 787 Dreamliner sau Airbus A380.

Inspirat de First Class-ul regasit pe A380, noul Business Class Qatar Airways ofera apartamente private (Delta a fost prima companie din lume care a anuntat aceasta cabina in Business, in vara lui 2016) cu doua locuri centrale care se transforma intr-un pat dublu. De asemenea, pasagerii pot activa optiunea DND (Do Not Disturb) pentru a nu fi deranjati atunci cand se odihnesc.

Potrivit lui Akbar Al Baker, CEO-ul Qatar Airways, primul avion care va primi noul Business Class este un Boeing 777-300ER ce va zbura spre Londra Heathrow in iunie. “Vom avea apoi un program agresiv de implementare a noului produs pe avioanele din flota. Dupa 777, Q Suite va fi regasit si pe A350-1000, noua cabina urmand sa fie instalata de Airbus in uzina din Toulouse.”

Noua cabina nu va incapea pe puntea superioara a Airbus-urilor A380 si nici in 787 Dreamliner. Pentru Business Class-ul acestor doua modele, Qatar Airways va veni cu un design apropiat de Q Suite, un “produs unitar” care va oferi “intimitate totala pasagerilor”. La Berlin, Al Baker a mai precizat ca avioanele QR nu vor avea Premium Economy si ca se lucreaza la un nou scaun si pentru Economy Class.

Share