VIDEO / Semnati petitia “Bring back Concorde”

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 16-07-2015

Save Concorde Group, o miscare globala cu tot mai multi adepti (printre care si noi), a initiat o petitie pentru reluarea zborurilor cu celebrul supersonic.

Despre Concorde am scris in repetate randuri pe Aeronews. V-am spus despre momentele in care a aterizat la St. Maarten si in Nepal, dar si despre primul zbor ce a avut loc pe 2 martie 1969. V-am aratat cum i-ar sta in livery Emirates, Qatar Airways si Virgin, povestindu-va si despre pasagerul cu cele mai multe calatorii din istorie la bordul Concorde. Dupa aproape 28 de ani de zboruri supersonice, Concorde a fost retras din serviciul comercial in octombrie 2003, ultimul zbor avand loc pe 26 noiembrie 2003.

Atunci a luat nastere Save Concorde Group, o miscare globala care isi propune sa convinga Guvernul frances si britanic, respectiv British Airways, Air France si Airbus in reluarea zborurilor – demonstrative si chiar cu pasageri, de ce nu? – cu Concorde. In primele 12 luni, fara sprijinul actualelor canale social media, Save Concorde Group a strans 25.000 de semnaturi de mana reunite intr-o petitie care a fost livrata Primului-Ministru al Marii Britanii la 10 Downing Street. Petitia cerea interventia imediata a Guvernului pentru reluarea zborurilor cu Concorde. Din pacate, nu s-a ajuns nicaieri.

De peste un deceniu, pasionatii care vor sa revada Concorde zburand au emis tot felul de sume pe care le-ar presupune reluarea zborurilor. Unii spun 15 milioane de lire sterline, altii cateva sute de milioane. Numeroase voci sustin ca interese politice “pe multe fronturi” impiedica celebrul supersonic sa decoleze din nou. Un lucru este cert, spun cei de la Save Concorde Group: in lipsa unui studiu de fezabilitate, nimeni nu stie cat ar costa reluarea zborurilor. Puteti semna petitia aici. Foto.

 

Share