Virgin Galactic, un pas mai aproape de Spațiu

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 29-04-2013

alt

Virgin Galactic este cu un pas mai aproape să devină prima companie spațială comercială după ce a efectuat un test deasupra deșertului Mojave din California în dimineața zilei de 29 aprilie.

Luni, 29 aprilie, nava spațială de pasageri SpaceShipTwo a completat cu succes primul zbor unde propulsia a fost asigurată de o rachetă. La circa 45 de minute după decolare, SpaceShipTwo s-a desprins de naveta-mamă WhiteKnightTwo. Imediat a fost aprins motorul rachetei, care a dus SpaceShipTwo la o altitudine de 17 km (56.000 de picioare). Potrivit unui comunicat Virgin Galactic SpaceShipTwo a depășit, timp de 16 secunde, viteza sunetului. De menționat că zborul din 29 aprilie nu a fost unul spațial. Întreg zborul efectuat deasupra deșertului Mojave a durat aproximativ o oră din care 10 minute SpaceShipTwo a fost propulsată de rachetă.

alt

Virgin Galactic a afirmat că va continua testele în decursul acestui an pentru a putea oferi zboruri spațiale comerciale complete până la finele lui 2013. Sir Richard Branson, aflat în deșertul Mojave cu ocazia acestui test, a declarat: “Pentru prima dată am putut să testăm componente-cheie ale sistemului. Succesul zborului supersonic de pe 29.04 deschide următoarea serie de teste cu naveta spațială, obiectivul nostru – de a oferi zboruri în Spațiu până la sfârșitul lui 2013 – fiind extrem de realist”. Peste 500 de doritori s-au înscris pe lista Virgin Galactic până în prezent pentru zborurile care costă 200.000 de dolari de persoană.

http://www.youtube.com/watch?v=34V8yD5RCxo

Share