Zborul Blue Air 0B134, deviat la Frankfurt

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 09-09-2016

Astazi, zborul Blue Air 0B134 Liverpool – Bucuresti operat cu 737-800 (YR-BMB) a fost deviat la Frankfurt. Am cerut informatii operatorului low-cost, care ne-a trimis urmatorul comunicat de presa.

“Zborul Blue Air 0B134 pe ruta Liverpool – Bucuresti de astazi, 9 septembrie, a intampinat o problema tehnica si a aterizat la Frankfurt. Problema a fost semnalata in timpul zborului, echipajul fiind in imposibilitatea de a aprecia daca a fost o indicatie eronata la bord sau o reala problema. Astfel, echipajul a luat decizia sa aterizeze la cel mai apropiat aeroport, in conformitate cu procedurile interne si manulalele de zbor ale fabricantului aeronavei.

Aeronava cu inmatricularea YR-BMB de tip Boeing 737-800 avand 164 pasageri la bord a aterizat la ora 10:20 UTC (13:20 ora Romaniei) pe aeroportul din Frankfurt. Aeronava va fi controlata amanuntit de o echipa tehnica Lufthansa inainte de a fi repusa in serviciu. Dupa aterizare, la sol s-au urmat procedurile specifice aplicabile in astfel de situatii. Pasagerii au fost debarcati si asteapta in interiorul aeroportului.

Pentru a limita timpul de asteptare al pasagerilor, o alta aeronava Blue Air va decola la ora 15:20 UTC (18:20 ora Romaniei) cu destinatia Frankfurt pentru a prelua pasagerii si a-i transporta catre Bucuresti. In perioada de asteptare, pasagerii vor primi atat mancare cat si asistenta din partea Blue Air prin intermediul agentului de handling de pe aeroportul din Frankfurt.¬†Tinem sa mentionam ca actiunile intreprinse de catre echipaj au fost in conformitate cu cele mai inalte standarde de siguranta din industrie.” Foto.

 

Share