Zborurile hibrid / electrice ar putea deveni realitate pana in 2030

Share
| Scris de: Teodor Stefan | 22-05-2019

Airbus si Scandinavian Airlines au semnat un acord pentru dezvoltarea unui proiect unic de cercetare care vizeaza avioane electrice folosite pentru zboruri comerciale. Astfel, pana in 2030 am putea avea zboruri hibrid / electrice cu 100 de pasageri la bord.

Acordul a fost semnat de Grazia Vittadini, Chief Technology Officer, Airbus and Göran Jansson, Deputy President EVP Strategy & Ventures, Scandinavian Airlines. Colaborarea va incepe in iunie 2019 si se va termina la sfarsitul lui 2020. Astazi, avioanele sunt cu 80% mai eficiente / km pasager decat in urma cu 50 de ani. Totusi, cu traficul aerian estimat a creste cu peste 50% in urmatorii 20 de ani, reducerea impactului avioanelor asupra mediului inconjurator ramane prioritara pentru industrie.

Potrivit acordului, Airbus si Scandinavian Airlines vor cerceta modul in care introducerea la scara larga a avioanelor hibride si electrice este conditionata de infrastructura si care sunt provocarile ce trebuie depasite. Proiectul include 5 arii distincte axate pe analizarea impactului asupra infrastructurii terestre si asupra autonomiei, resurselor, timpului si disponibilitatii pe aeroporturi.

ELECTRIC FUTURE / Airbus and Star Alliance member SAS – Scandinavian Airlines have initiated a unique research project…

Publicată de Aeronews pe Miercuri, 22 mai 2019

Share